Zelf ringtones maken

Geplaatst op: 31-03-2014

Zelf ringtones maken is iets dat al vanaf het prille begin van de mobiele telefonie erg populair is. Vroeger moest men door middel van de 12 toetsen, die elk een andere toonhoogte hadden, een liedje componeren op het toestel. Dat was erg moeilijk en tijdrovend. Het was dan ook een groot feest toen er websites kwamen waarop je eenvoudig beltonen kon componeren. Je eigen, unieke beltoon was via die websites ontzettend eenvoudig te maken, dus daarmee kon je je telefoon een eigen uniek tintje meegeven.

Een eigen ringtone componeren

Tegenwoordig loopt bijna iedereen rond met een heuse smartphone. Dit zijn zeer geavanceerde apparaten waar veel apps voor te vinden zijn waarmee je je eigen ringtones kunt creëren. Er zijn diverse apps te vinden voor zowel android als iphone. Deze apps werken als volgt. Allereerst plaatst men een liedje op het telefoontoestel. Dit kan gewoon in de muziek library. Vervolgens download je de beltoon app die geschikt is voor jouw telefoon. Wanneer je deze app opent, kun je een liedje uit jouw eigen muziek library inladen. Vervolgens kun je dit nummer bewerken tot een heuse eigen ringtone. Je kunt bijvoorbeeld een stukje van het liedje 'uitknippen' en dit gebruiken als tune. Of je legt er een leuke geluidseffect overheen. Er zijn talloze mogelijkheden.

Lees alles over ringtone apps

Wil je zelf je ringtones maken? Dan zit je op deze website aan het juiste adres. Wij voorzien je namelijk van alle informatie omtrent het maken van tunes, en tevens geven we je tips over apps waarmee jij deze ringtones kunt creëren. Lees het artikel over ringtone apps goed door en voorzie je eigen telefoon van blitse ringtones.