Ringtones

Een ringtone is het muziekje dat je hoort wanneer je wordt gebeld. Dit muziekje staat meestal standaard ingesteld in een telefoon, maar tegenwoordig is het mogelijk om de beltoon volledig aan te passen naar je eigen wensen. Er zijn veel verschillende soorten ringtones. Wij zullen enkele voorbeelden benoemen zodat je precies weet wat er speelt in de ringtone wereld:

True tones en realtones

Deze zijn tegenwoordig het populairste. Dit zijn namelijk heuse stukjes uit liedjes die worden gebruikt als ringtone. Aangezien het daadwerkelijke liedje wordt gebruikt, lijkt het net alsof Rihanna of Robbie Williams uit de radio speakers schalt. In werkelijkheid is het natuurlijk jouw ringtone.

Naam ringtones: heel erg trendy

Een tijdje geleden waren ze helemaal in, maar nu kun je ze nog steeds online bestellen. Een heuse ringtone met jouw naam in de hoofdrol. Deze vooraf ingesproken ringtones zijn verkrijgbaar met diverse namen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de Ali Osram ringtone met jouw naam, of een Bubblin' ringtone met jouw naam. Eigenlijk zijn alle namelijk ongeveer verkrijgbaar, dus jouw naam zit er ook ongetwijfeld tussen.

Monotone en Polyfone ringtones

De allereerste ringtones waren monotone ringtones. Hier hoor je één toon per keer. Later werden de toestellen geavanceerder en de ringtoontjes dus ook. Polyfone ringtones werden toen de trend. Bij deze beltonen hoor je meerdere geluiden, waardoor het echter klinkt.

Zo zie je dat er veel mogelijkheden zijn qua ringtones.

Artikelen

Zelf ringtones maken

Categorie: Ringtones / 31-03-2014 14:29

Zelf ringtones maken is iets dat al vanaf het prille begin van de mobiele telefonie erg populair is. Vroeger moest men door middel van de 12 toetsen, die elk een andere toonhoogte hadden, een liedje componeren op het toestel. Dat was erg moeilijk en tijdrovend. Het was dan ook een groot feest toen er websites kwamen waarop je eenvoudig belton

Lees meer...

Geschiedenis van ringtones

Categorie: Ringtones / 31-03-2014 14:18

Tegenwoordig is iedereen vast en zeker bekend met 'de ringtone'. Maar waar komt die fenomeen eigenlijk vandaan? Tijdens het prille begin van de mobiele telefoon was de ringtone niets meer dan een deuntje dat je hoorde als je werd gebeld. Dat betekende dat iemand je wilde bereiken en dat je je telefoon moest opnemen. Iedereen had overi

Lees meer...