Online shopping op je mobiel

Geplaatst op: 31-03-2014

De mobiele telefoon is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de huidige maatschappij. Hoewel het apparaat vroeger voornamelijk werd gebruikt om te bellen, zijn er nu veel meer functies te ontdekken voor het mobieltje. Doordat praktisch elke mobiele telefoon tegenwoordig beschikt over een internetverbinding, is men volop gaan inspelen op deze nieuwe markt. Wij vertellen je hoe dat precies in zijn werk gaat.

Apps en mobiele websites

Doordat bijna alle mobieltjes op het internet kunnen, is er een wereld opengegaan voor online aanbieders van producten. Webshops op vererlei gebied van bijvoorbeeld kleding, vijvers en filterkoffie hebben hier slim op ingespeeld door een mobiele website te ontwikkelen. De reguliere website is wellicht namelijk te groot, te complex of simpelweg niet toonbaar op het scherm van een mobiele telefoon. De echte grote aanbieders gaan zelfs nog een stapje verder: door het ontwikkelen van een eigen app wordt er een gebruiksvriendelijke en volledig functionerende omgeving gecreëerd die helemaal draait om de webshop in kwestie. Door deze twee ontwikkelingen is het aantal mobiele aankopen explosief gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Online shoppen op je mobiel? Dat kan!

Door deze technische vooruitgang is het nu steeds gemakkelijker om bijvoorbeeld online kleding te kopen terwijl je op de bus staat te wachten. Of je koopt een nieuw hoesje voor je telefoon, seconden nadat je oude hoesje beschadigd is geraakt. Alles kan nu sneller en gemakkelijker doordat je telefoon is veranderd in een koop platform. Deze ontwikkeling zal waarschijnlijk nog blijven doorzetten. What's next? Wellicht dat je aankoop rechtstreeks op je telefoonrekening wordt afgeschreven?