Leukste smartphone games

Geplaatst op: 03-04-2015

Wat de beste game apps zijn, blijft natuurlijk een kwestie van smaak. Maar een overzicht om jou als ongeschreven blad een beetje in de goede richting te duwen, is natuurlijk nooit verkeerd. Hieronder worden enkele bekende game apps en leuke smartphone games beschreven waardoor jij je niet meer hoeft te vervelen in je vrije tijd.

De beste smartphone games

  • Bij de game Monument Valley gaat het misschien niet eens zozeer om het spel zelf, maar meer om de vormgeving. De vormgeving van het spel is namelijk gebaseerd op de kunst van de welbekende kunstenaar Escher die veel wiskunde principes in zijn kunst liet. In de game kun je constant van perspectief veranderen, net zoals Escher deed en dat zorgt voor een erg unieke ervaring.
  • Ridiculous fishing is weer totaal anders dan Monument Valley. Bij deze game bestuur je zelf een visser die z'n hengel in het water werpt. Het doel is om de lijn zo ver mogelijk naar beneden te halen en daarbij alle zeedieren te ontwijken. Toch wat geraakt? Dan begin je weer van voren af aan. Bovendien beschikt het spel over enkele leuke toevoegingen, zo kun je de outfit van de visser veranderen en kun je je hengel upgraden.  
  • Bounden is een dansgame waarbij je zelf niet stil kunt blijven zitten. Je speelt 'm met z'n tweeën door samen een smartphone of tablet vast te houden. Het toestel begeleidt de dans, dus je hoeft zelf geen choreografie te bedenken. Oefening baart kunst zeggen ze altijd en deze app is daar een voorbeeld van. Hoe meer je oefent, hoe professioneler je dans er straks uit zal zien.  

Game apps

Heb je altijd gedacht dat beste smartphone games alleen maar gewelddadige spelletjes waren? De bovenstaande drie games laten zien dat dat dus absoluut niet het geval hoeft te zijn. De meest simpele smartphone games zijn vaak het leukst en daar raak je het minst snel op uitgekeken. Je vindt deze games gewoon in de appstore. Helaas zijn ze niet allemaal gratis te downloaden, maar moet je een kleine bedrag betalen. Er moet natuurlijk ook wel wat gedaan worden voordat jij gebruik kunt maken van deze leuke game apps. Voor gratis games hebben we wel nog een tip voor je. Bezoek daar voor namelijk eens een van deze websites: Fun palace, Gmr-online.nl of 5spelletjes.nl.